31. jan, 2014

Å ELSKE ER IKKE NOK

Det må et større fellesprosjekt til for at moderne parforhold skal overleve i dag. Å elske er ikke nok!

 

Her er 4 tips:

 

1. GODE SAMTALEPARTNERE

Dere kommer ikke utenom kommunikasjon. Tankelesing, gjetting og taushet skaper misforståelser, som er den største grunn til samlivsproblemer. Men 5 ord kan være like bra som 500, bare de er tydelige og til å forstå for den andre. Er du konfliktsky, gjør noe med det. Vi kan lære å krangle konstruktivt. Men du må ville det selv.

 

2. RESPEKT

Dette er det aller viktigste for to som vil leve sammen lenge.. Å bli sett og godtatt for den jeg er, topper lista over det som betyr mest for forholdets varighet. Jeg har ikke møtt noen som sier at de ikke vil respektere kjæresten sin. Lettere sagt enn gjort. I praksis betyr respekt å akseptere den andres negative sider og interesser også, ikke bare de positive. Klarer du det, har du skutt gullfuglen.

 

3.  NÆRHET OG INTIMITET

Nærhet og seksualitet (som er mye mer enn samleie) limer paret sammen. For å få dette til må du innrette deg slik at du har tid og oppmerksomhet til kjæresten din. For de fleste travle par i dag betyr det å si nei og velge vekk mye annet, til fordel for samlivet hjemme.

 

4. BESTEVENNER 

En god venn tenker ikke mest på å kritisere og forandre meg, men er interessert og og spør og lytter. Gode samlivspartnere må dyrke vennskapet. Det er forutsetningen for trygghet og tillit.

LYKKE TIL!