21. feb, 2014

JEG ANGRER PÅ BRUDDET - NYTT FORHOLD PÅ GAMLE RUINER?

"Gresset er ikke så grønt som jeg trodde på den andre siden. Den nye kjæresten ble ikke slik jeg håpet. Dessuten klarer jeg ikke å bli kvitt tanken på det gode vi hadde gjennom mange år. Jeg sliter med å bryte båndet ordentlig og legge fortiden bak meg. Det går ikke så fort som jeg trodde."

Det er ikke få som sliter med slike tanker. Det er krevende å gå ut og inn av samliv.

Jeg skiller mellom to grupper, den ene gruppen er de som lengter etter x-en sin og vil ha noe tilbake, men ikke alt, og de ønsker ikke gjenforening. Denne grupper blir stadig større. de som vil beholde noen bånd til gamle x-er. Det kan være nyttig og hyggelig å ha døra litt på gløtt, man vet aldri. 

Den andre gruppen er de som etter kriser og endelig brudd våkner skikkelig opp. De gjennomgår en modningsprosess og vil prøve gjenforening. 

Brudd som følge av utroskap ender ikke sjelden med gjenforening, når forelskelsen til den nye har flatet ut, og sider hos den nye på godt og vondt kommer frem. Da lengter mange hjem til x-en.

Utro menn vil hjem til jul. og utro kvinner vil tilbake til den trygge mannen sin, når spenningen med ny mann daler.

 

DE SOM VIL HA BARE DELER AV EKSEN TILBAKE

Noe godt er det i alle forhold. Selv den verste partner har gode sider. For par som har flyttet fra hverandre, er rammen ofte at de har barn sammen og møtes som foreldre. Når de to ikke ser hverandre daglig, blir det negative borte, og mange sier at de aldri snakker så godt sammen som nå. Lengsel etter det gode i forholdet kan dukke opp, og det behøver ikke gå lang tid før en eller begge havner i armene på hverandre, med intimitet og sex, og den gode samtalen. Følelsesmessige relasjoner som har vart over tid, som tilhørighet, trygghet og forutsigbarhet, kan det ta lang tid å avvikle. Samtidig er det slike behov man kanskje savner og ikke får dekket hos en ny partner, eller som singel. Da er veien kort og "lovlig" for å få dekket slike behov hos eksen. Men det tar som regel ikke lang tid før nye kjærester lukter lunta, tar affære og blir sjalu.

Rådet er å bli helt ferdig med gamle forhold før man innleder nye.

 

DE SOM VIL HA HELE EKSEN TILBAKE

Samlivsbrudd kan være brutalt og smertefullt. Men for noen kan krisen føre til selvrefleksjon og vekst i eget liv. Og ikke uvanlig kan bruddet nettopp føre til at partnene trekkes mot hverandre på nytt. De har gjennomgått en modningsprosess som utløser håp og vilje til å lage et annet forhold enn det som gikk i stykker. Slike par begynner ikke med å flytte sammen. De har mer fokus på å forebygge konflikter, for å unngå å havne i samme feller som sist. Dette er motiverte x-partnere som tar råd og selv vil jobbe aktivt for et nytt forhold på gamle ruiner.

Når bare en av partene ønsker ny gjenforening, kan det bli en vanskelig kamp. Det holder ikke å synes synd på partneren og motvillig gå med på å forsøke gjenforening, mens man innerst inne sitter med bremsene på.

Hvis de to derimot klarer å få ny tillit til hverandre og viser respekt for hvem den andre er, da er det mye håp!