28. feb, 2014

FOR TJUKK FOR PARTNEREN?

Petter er gift og glad i kona si. Det har han vært hele tiden, sier han. De har 2 unger og bra jobber. Problemet er hvordan jeg ser ut, sukker han. Han har aldri blitt mobbet selvom han er kraftig og stor. " Men i det siste har kona kritisert meg for at jeg er for tjukk. Hun trener på treningsstudio med venninner, og maser om at jeg også må det. Men det passer ikke for meg. Jeg går på skauen med bikkja". Siden nyttår har kona blitt mer vekke synes Petter, og vil ikke være så mye nær som før. Han spør om vekta kan ha skyld i dette? 

Jeg svarer Petter at det godt kan være at kona synes han er for tjukk til at hun tenner på ham.

Kosthold og livsstil er i alle medier nå. Og det trenger nok vedlfødde nordmenn å høre og gjøre noe med. Men at tynne er mer lykkelige enn tjukke, tror jeg ikke noe på. Det er de indre egenskapene og utstrålingen, og den gjensidig respekten,  som teller mest for om et samliv skal være godt og vare lenge.

Det kan være at kona til Petter er blitt så opptatt av sin egen kropp at hun også ser mer på hans. Det behøver ikke være negativt, selv om det virker som et spark bak på Petter. I parforhold og samliv blir vi alltid målt at partneren. Og de fleste av oss liker å bli satt pris på også utvendig.

Jeg tipser Petter om å spørre kona hva hun ønsker, når hun ber ham gjøre noe med kroppen sin. Da vil han antakelig få peiling på om hun bare vil Petter vel med sine kroppsråd, og at hun da vil like ham enda bedre som mann, eller om hun med dette vil fortelle ham at hun synes parforholdet er blitt dårligere. I så fall handler det om mye mer enn kroppen. Da bør Petter straks ta fatt, og spørre hva det er som skurrer.