21. mai, 2014

SVIGERMORTERAPI

Mange unge familier sliter med forholdet til svigerforeldre, oftest med svigermor. Generelt tror jeg det handler om at vi ikke bruker nok tid på bli kjent med hverandre i storfamilien lenger. Og videre at kvinner, mer enn menn, er vant til å kjenne på følelser og gi uttrykk for dem. Derfor ser vi oftest at svigerdatter og svigermor har spenninger seg imellom. Mange svigerdøtre er sårbare som nybakte mødre og vare for råd og veiledning fra ivrige svigermødre. Og svigermor føler seg tilsidesatt og litt sjalu på den unge kvinnene som har tatt svigermors plass.

Det verste med svigerproblemer er at parforholdet ikke tåler dem i lengden. Dette er alvorlige saker, selv om mange vitser og tøyser med slikt. 

Mannen må på banen for å rydde opp og dempe konflikten. Han kan ikke stå mellom sin mor og sin unge kone - selv om han ikke føler problemet like ille selv. De to unge må bli enige om hvilket forhold de skal ha til hans foreldre, for at ikke svigermor og svigerfar skal få sønnen på sitt parti. Det er sønnen som må ta initiativ til å snakke med sine foreldre, om hvordan de opplever saken. Problemet er jo dessverre også at svigerkonflikter lett smitter over på forholdet mellom besteforeldre og barnebarn. Og det fortjener ingen av partene.

Gjør noe med det!