13. jul, 2014

Å BLI VRAKET AV PARTNEREN

Det verste ved utroskap er å bli vraket av partneren til fordel for en annen. Det går igjen i alle utroskapsforhold. Sviket og fornedrelsen føles som et voldsomt nederlag. Hva har skjedd?  Hvem er den nye?  Hvor lenge har det vart? Spørsmålet man stiller seg om og om igjen er: Hva er galt med meg siden partneren min foretrekker en annen? Situasjonen går rett på selvtilliten.

TILLITSFORHOLDET GÅR I STYKKER

Han/hun jeg trodde på og stolte på, lyver og fortier og bortforklarer. Behovet for informasjon og oppklaring er enormt. Men vanligvis vil og klarer ikke partene å snakke nå. Alt gjør så vondt!  Hvis og når partene etter noe tid klarer å snakke om saken, kan det rense lufta, og oppklaringen kan begynne. Hvis ikke, fører det ofte til en stille krig mellom partene. En slags "katt og mus" lek. Den bedratte jakter på bevis for utroskapen, mens den som er utro kjemper for å holde den hemmelig. 

Jeg hører ofte folk si at de ikke trodde det skulle få sånn følger at de har "vært borte i" en annen. For den utro er ofte fortsatt glad i sin faste partner og barna. Likevel klarer den utro ikke å gjøre det slutt med den nye. Det gjelder å overleve i begge forhold, selv om det  blir en krevende balansegang.

VÆRE ELLER GÅ?

Egentlig må begge de faste partnere etter hvert foreta et valg. Den utro må velge mellom den faste eller den nye. Den som er sveket må velge om partneren skal få komme inn i varmen igjen.

Å REPARERE UTROSKAP TAR LANG TID

Opp til 2 år. Følelsene går opp og ned, mest ned. Begge må engasjere seg og ha fokus på partnerens ve og vel. Still spørsmplet: Hva kan jeg gjøre for at du skal stole på meg igjen? For det er gjenreisning av tillit som er det viktigste etter utroskap!