10. aug, 2014

Bestem deg for å lage en god stemning hjemme!

Har du lagt merke til det du også - forskjellen på god og dårlig stemning hjemme? De fleste skjønner når stemningen i familien daler og er på nedtur. Værst er det hvis den dårlige stemningen varer i flere dager, og kanskje uker og måneder. Huff! Det gjør noe med de som bor sammen. For dårlig stemning skaper grobunn for konflikter og misnøye. Hakking og kritikk på hverandre fremmer angrep og forsvar. Taushet kan være like ille. Alt dette som ingen ønsker seg hjemme. 

Når jeg spør par i terapirommet hva de aller mest ønsker seg for et bedre liv hjemme, svarer nesten alle menn:  godt humør og god stemning. Og kvinner: mer nærhet og god prat.

Tipset mitt nå like før de fleste går i gang med hverdagslivet igjen etter ferien, er å jobbe aktivt med å få til en god stemning hjemme. Alle klarer det hvis de vil, og skjønner hvor mye god stemning påvirker trivselen og overskuddet vårt.  Ikke si som denne foreldren: Nå er det middag, men oppfør deg, og ikke vær sur som i går! Si heller : Det er middag, smil vi skal spise! Lag deg en avtale med deg selv, om at du ikke skal kjefte og klage på de andre hjemme, uten god grunn. Engasjer deg i dine nærmeste, ved å se dem, og kommentere positivt. Har du problemer, er det lurt å ta dette opp med rette vdkommende, i stedenfor å la alle i familien hjemme lide for det.

God stemning hjemme oppmuntrer små og store til å komme hjem. Dårlig stemning, gjør det motsatt: tømmer huset for folk!