18. aug, 2014

Hverdagsmiddagen

I dag vil jeg slå et slag for hverdagsmiddagen. For nå er de fleste familier i gang igjen med hverdagen på jobb, skole og barnehage etter sommerferien. Bordfellesskap handler om mye mer enn å spise seg mett. Der får jeg kontakt med de andre hjemme, enten jeg  snakker mye eller lite. Jeg blir sett og hørt ved matbordet. Og hvis det gode samspillet er målet, og ikke kjefting og oppdragelse, kan hverdagsmiddagen bli en god vane som jeg gleder meg til og venter på.  

Men ingen gode vaner kommer av seg selv. Det er de voksne som må gå foran og legge til rette for samling rundt middagsbordet. Det nytter lite med tvang, de voksne må være rollemodeller for å få dette til. 

 

Mange er sulteforet på nærhet i vår tid.

Vår moderne livsstil isolerer oss fra hverandre. Barn og voksne har programmer hele dagen. Samtidig trenger vi å være mer sammen. Jeg tror på disiplin for gode vaner. Det er farlig å generalisere, for hver familie har sine hensyn å ta. Men dere skjønner tegningen? Vi må kanskje jobbe litt for den daglige middagen, eller kveldsmaten.

For et fysisk fellesskap kan bygge et sosialt og mentalt fellesskap! 

 

Livet leves best når du har til til det!

God middag!