31. des, 2014

2015 Sex og Samliv

Nå er det omtrent et år siden jeg begynte å skrive bloggen min. I dette året har jeg kommet i kontakt med mange av dere lesere. Det liker jeg godt. Mine erfaringer og kunnskap om sex og samliv kommer for det meste fra mine mange år i terapirommet, med par og enkeltpersoner, og med generasjoner-problemer.

 

Sex og samliv er like naturlig som å sove og spise, og mye mer hverdagslig enn underholdningsindustrien vil ha det til. Det er hverdagskjærligheten og samlivet til hverdags som teller mest. Fester er gøy, men varer kort.

 

Når jeg skal oppsummere 2014 vil jeg ta opp to ting som stadig går igjen i jobben min.

Det ene er kunsten å respektere personlighetsforskjeller mellom samlivspartnere. Vi er alle ulike, mer eller mindre. Det meste i personligheten hos voksne mennesker ligger fast. Det lureste du kan gjøre er derfor å øve deg i akseptere forskjellene mellom dere. Da tar de ofte mindre plass, og fører til mindre krangel.

 

Det andre er "lete etter feil -kulturen". Er du en som leter etter feil og problemer hos dem du lever sammen med?  Og er du kjapp til å kritisere og kjefte? Da bidrar du mer enn du innser selv, til avstand og dårlig stemning. Moderne par og familier trenger mer av godt humør og god stemning hjemme. Jakt heller på alle mulighetene dere har! Og gjør mer ut av dem. 

 

Jeg liker å blogge og ha kontakt, og vil fortsette neste år også.

GODT NYTT SAMLIVSÅR!