6. mar, 2015

KRANGLING ER VANLIG, MEN SÅ ØDELEGGENDE

Ikke en dag eller uke uten krangling. Det er hverdagen for alt for mange par og familier. Men spør jeg dem i terapirommet, svarer nesten alle at de ønsker seg noe helt annet, nemlig: godt humør og god stemning! Hvorfor havner vi så ofte vi i krangel da?

Fordi vi er forskjellige, og fordi vi har lengsler og savn  som ikke blir innfridd. Krangling er tegn på irritasjon og misnøye, og det som verre er. Det kan være følelsen av å ikke bli sett eller godtatt for den jeg er, eller uenighet om barna, liten sexlyst, krangling om husarbeid og økonomi, og kommunikasjonsproblemer....

Gladmeldingen er at alle kan slutte å krangle, hvis de vil, og gidder å gå inn for det. Vær den første til å strekke ut en hånd og inviter til bedre stemning, og legg kranglelysten i skapet. Bli enige om at dere heller kan diskutere saker en gang i uka. Og snakk etter hvert ut om hva dere ikke orker mer av, og hva dere lengter etter,  i et avtalt samspill. Da blir det mer hyggelig å være hjemme når dere vet at i dag blir det ikke krangling. Små forandringer mot bedre stemning merkes fort av alle i huset.

God Helg!