26. mai, 2015

NULL-TOLERANSE FOR UTROSKAP ?

Ja før hadde jeg null toleranse for utroskap, sier de fleste jeg snakker med i terapirommet, når de selv har blitt rammet av utroskap i eget parforhold. 

Bildet ser ikke ut til å endre seg. Utroskap finnes overalt og i alle generasjoner, og har gjort det i all tid. Vi ønsker det ikke og vil ikke ha det. Så plutselig kommer katastrofen til mitt hus, og da begynner det å skje noe i hodet mitt. Den kjærlige og trygge partneren min har jo så mange gode sider og trekk. Jeg forstår det ikke, og vil ikke ha det her hjemme. Likevel har det skjedd, og blitt avslørt. Det er som et takras, og det verste er tillitsbruddet!

Jeg stoler ikke på partneren min lenger.

Dagene går, jeg er taus og sint og avvisende. Så skjer det som mange kjenner igjen. Den utro sier det skjedde for spenningens skyld, men vil ikke gå fra partneren hjemme. Den utro trenger kjærligheten hjemme.

For mange begynner da den slitsomme oppryddingen og reparasjonen. Men de fleste utroskapsforhold skjer ikke uten grunn. Mange sier at det ble for tomt i samlivet hjemme, og det har de begge ansvar for, det ble for lite nærhet og intimitet. Da ble fristelsen for stor ute. Det er ingen unnskyldning, men en forklaring.

Det går an å reparere og bygge stein for stein på nytt for å få tilliten og nærheten tilbake. Men det tar tid. Og ingen klarer den jobben alene, begge to må ville være med og bidra.