17. jul, 2015

SJALUSI GJØR IKKE FOLK MINDRE UTRO

Per og Kari har problemer. Han er sjalu og ønsker min hjelp til å få henne til holde seg mer hjemme, og at hun må gi beskjed hvor hun er ute. Pers sjalusi henger sammen med hans tidligere liv. Han har selv vært utro flere ganger og blitt forlatt av av utro damer. Nå slår dette ut i skepsis og redsel for å bli vraket igjen. Han greier ikke å stole på Kari og ønsker nesten å låse henne inne. Hvem finner seg i det?

Pers sjalusi handler om hans egen utrygghet.

Karis behov for frihet har økt med hans trang til å kontrollere henne, og nå vokser problemene. Hun har mistet følelsene for ham. Han er livredd og forhører henne enda mer.

Sjalusi og misunnelse slekter på hverandre. Følelsene henter sin næring fra samme kilde: uroen over å ikke være attraktiv og god nok. Sjalusi-følelsene har fått makt over Per og tvinger ham til å holde Kari på plass. Kari orker ikke mer, og flytter ut. Det er slutt.

Tips og råd til løsninger, før det går for langt:

1. Få sjalusien opp på bordet og snakk om hvordan sjalusien ødelegger for hver av dere. Begge kan bidra.

2. Per kan gjøre mye selv, først erkjenne at han er sjalu, så ville gjøre noe med det. Han kan registrere når sjalusien kommer, for å se omfanget, og slik ta kontroll. Kari må ikke finne seg i å bli forhørt og kontrollert, men heller si fra at dette er urimelig.

3. Blir det ingen bedring, kan man søke ekstern profesjonell hjelp. Piller hjelper ikke.

4. Vis respekt, ikke klin og flirt med andre når der forsøker å forbedre forholdet.