12. aug, 2015

MENN VIL IKKE HA RÅD DE IKKE HAR BEDT OM

”Slutt å mase” og ”Kommer snart” kjenner mange kvinner igjen fra sin mannlige partner hjemme. For fortsatt har kvinnen ansvaret (som hun ofte selv påtar seg) og regien på husarbeid og plikter hjemme. Det er hun som minner ham på hva som må gjøres. De lure har selvsagt blitt enige om hvordan de skal fordele husarbeid og hjemmejobbene. Men det finnes alt for mange som krangler  nettopp om husarbeidet i familien. Jeg møter dem i terapirommet, når mat, klær, rengjøring, kjøring av barn osv skaper så mye dårlig stemning at det går på forholdet løs. Kjærligheten har skrumpet.

 

Men selvsagt er det mulig å løse slike problemer, hvis ikke de to voksne er så ulike at de ikke klarer å snakke sammen og ikke finner løsninger som begge kan leve med.

 

Mitt tips er å ikke gjøre hverdagsoppgavene verre enn de er. Det er bedre med 2-3 pkt dere er enige om, enn 10 oppgaver på kjøleskapsdøra som gir dårlig samvittighet straks man kommer hjem.

 

Menn ser ikke det samme som kvinner av klær og støv, men tomt kjøleskap ser de. Respekter forskjellene, slutt å oppdra hverandre. Det skaper avstand og går utover samliv og parforhold, fortere enn du tror.

 

Tips

  1. Diskuter hvor rent og ryddig dere vil ha det. Møt hverandre på halvveien.
  2. Fordel noen få oppgaver, og la hver ta ansvaret selv.
  3. Late trenger en vekker, f.eks at du slutter å vaske klærne, eller kutter middagen.