5. okt, 2015

ALLE PROBLEMER KAN IKKE LØSES

De som har levd en stund (30+) kjenner nok til at mange problemer og utfordringer i livet ikke er mulig å løse. Varige sykdommer og skader for eksempel, eller at foreldrene våre er skilt ,eller våre dårlige forhold til egne søsken, eller gamle konflikter med naboer. Og hvem kjenner ikke til det vanligste, at vi som lever sammen er så ulike på noen områder at det alltid utløser krangling når vi tar visse temaer opp.

 

Nei alle problemer kan ikke løses slik at alle parter blir enige og fornøyd. Det gjenstår bare en brukbar løsning: forsøke å akseptere problemet, og slutte å krangle om det. Nei det går ikke sier mange. De vil ofte ikke engang lytte til forslaget. Men hør her: Vi mennesker er utstyrt slik i hodet at vi evner å snu tankene våre fra negativt til positivt,hvis vi vil gå inn for det. Bestem deg for å legge problemet dødt. Slutt å bruke tanker og følelser på det.

 

Da kommer det overraskende: problemet tar ikke så mye plass lenger, og det slutter å forstyrre hele tiden. Og når vi slutter å hakke og klage på hverandre, ser vi lettere egne feil og kan justere. For ingen kan forandre andre enn seg selv!