19. okt, 2015

NEGATIVE FØLELSER

Hvem har ikke  kjent på det. Alle vet hva negative følelser er og handler om, for det er like naturlig og vanlig å ha negative følelser som positive.

 

Spørsmålet er hvor plaget vi blir av sånne dårlige og vonde følelser som for eksempel sinne, surhet, å bli satt utenfor, skyldfølelse og håpløshet, som for eksempel kan komme av problemer i par- og familielivet, på jobben, eller pga sykdom eller økonomisk krise, eller svik fra venner. 

 

 

Den gode meldingen er at hvis du klarer å lære deg å håndtere dine egne negative følelser vil du også klare å godta og forstå andres negative følelser. Og det kan få stor betydning for dine relasjoner med andre.

 

Pkt 1.  Aksepter dine negative følelser. Ikke bli sint og stemple deg  som en problemperson. Øv deg i godta at dette er normalreaksjoner for mennesker. 

 

Pkt 2.  Vent til følelsene dempes og går over. Gjør noe som får følelsene på andre spor: gå en tur, sett på musikk, snakk  med en nær venn, mediter, les en bok, vask huset, slå i bakken og skrik ut (uten å plage naboer).

 

Pkt.3  Legg ting bak deg. Ikke dra med deg oppgjorte negative følelser videre.  Fortiden er bak, fokuser på fremtiden. Det er her du må engasjere deg og stadig øve deg i å få bedre kontroll med dine og andres negative følelser.