9. apr, 2016

VOKSEN KJÆRLIGHET

Vi har nok vokst veldig fra hverandre med årene, hører jeg ofte i terapirommet. Barna er for lengst ute av redet, vi har hver våre jobber, men lite spennende fellesskap på fritiden. Vi har det bra ytre sett, men savner mer påfyll og innhold i livet. Vi er bare halvveis, og kan jo ha 30 - 40 år foran oss. Vet ikke om vi bare vil holde ut i samlivet, eller vurdere brudd?

 

Det er ikke feil å stille slike spm. Og det kan sette i gang prosesser som kan gå begge veier, enten en gjennomgang av samspillet som kan gi forholdet nye muligheter og en bekreftelse av den gode kjærligheten, eller en jakt på problemer og personlighetsforskjeller mellom partene som kan ende med brudd.

 

Jeg møter nesten ingen voksne par som tar lett på samlivet sitt, og skiller seg i full fart. Noen er overmodne for å gå fra hverandre etter år med slitasje, mens andre virkelig våkner til liv når de får mer tid og overskudd til seg selv som godt voksne.

 

Tipset er å ikke feie bort eller avvise partneren når slike tanker og følelser dukker opp. Møt det heller med interesse og engasjement. Spør hverandre og lytt, nesten som en vårrengjøring i parlivet.

Gode parsamtaler slår aldri feil. Taushet og dårlige samtaler skaper som regel misforståelser og følelsen av å bli avvist.

GOD VÅR!