2. mai, 2016

NÅR VOKSNE LAGER PROBLEMER I MAI FESTENE

Eva er stemor til Hanna, og gift med Hannas far Per. De planlegger konfirmasjon nå. Selskapet skal være hjemme hos Eva og Per, siden Hanna bor mest hos sin far. Men Hannas mor vil også ha et ord med i laget for konfirmasjonen. Det liker Eva dårlig. Hun har hatt lite med Hannas mor å gjøre, og ønsker ikke hennes innblanding. Hun har trodd at hun og Per skal være vertskap, og invitere. Men slik blir det ikke.

 

Hannas far føler presset fra sin ekskone som bestemt hevder at det er Hannas biologiske foreldre som skal holde sammen denne dagen. For Hannas skyld.

Hannas far forstår Eva, men klarer ikke å sette grenser mot eksekona, og synes som Hannas mor at deres fellesbarn er i sentrum og de som hennes ekte foreldre.

 

 

Eva og Per har noen harde runder om saken, og Eva må bite i seg at hun må vike og la Hannas mor og Per sitte nærmest konfirmanten ved bordet. Eva hadde plass med Hannas kusiner og fettere.

 

Det som reddet Eva og Per var at de greide å snakke åpent og mye om saken. Eva fikk ut sin frustrasjon, og Hannas far skjønte hennes skuffelse og såre følelser. Det hjalp. Men saken sved for Eva og Per mens konfirmasjonen sto på, men den ødela ikke forholdet. Og konfirmanten Hanna lot seg ikke merke stort av det.