30. mai, 2016

UTROSKAP - IKKE DET VERSTE

Det verste samlivs-viruset er ikke utroskap, det er likegyldighet. Jo lenger jeg jobber i terapiroimmet, jo mer ser jeg nok at det stemmer.  Når jeg ikke angår partneren min lenger, spørs det om forholdet er liv laga på sikt.

Å bli tatt som en selvfølge, eller som et møbel i stua, sløver oss, og er livsfarlig på sikt. Når forelskelsen og alt som er nytt i forholdet dabber av, og hverdagen kommer, er det fort gjort å sette hverandre i en bås og tro at vi kjenner hverandre til bunns. Det er en stor misforståelse, for vi mennesker forandrer oss hele tiden, selv om det ikke synes utenpå og for andre. I et samliv må man være nysgjerrig og lete etter partnerens lyster og behov - hele tiden. Og hverdagskjærlighet handler mye om vennskap, samarbeid, tillit, trygghet og trofasthet, og lidenskap!

Du må bry deg på en positiv måte og ha en lyttende holdning så den andre vil fortelle og informere deg.  Har du nok med deg selv og ditt, risikerer du å miste partneren din, sakte men sikkert, og ofte ubevisst.

Å bry seg positivt betyr ikke at alt må deles og snakkes om. Kunsten er å å ha åpen dialog.

 

Åpenhet skaper trygghet, og trygghet skaper frihet!