29. jan, 2017

KVINNER HAR IKKE FØRSTERETT PÅ NÆRHET

Det er en utbredt myte at kvinner trenger mer nærhet enn menn. Å bli tatt på og holdt rundt er ikke bare for kvinner. Menn ønsker også nærhet, ikke bare seksuell nærhet. Smalltalk og nærhet i hverdagen er vitaminer for trivsel og et godt selvbilde for kvinner. Men det tror jeg gjelder for de de aller fleste menn også. Forskjellen er bare at flest kvinner setter ord på sånne behov.

Fotterapeuter kan fortelle om fornøyde menn, etter å ha bli tatt på og massert en hel time på føttene. Mange menn er nok sulteforet på berøring og nærhet, fortalte en fotterapeut meg. Hun har flere voksne menn ukentlig.

 

Nærhet forutsetter åpenhet!

Vi må tørre å gi av oss selv for å få kontakt og nærhet. Mange menn, særlig de over 50, snakker ikke like lett om sine behov til samlivspartneren. Det blir sett på som kvinners arena. Tause menn trenger å våkne og være åpen om seg selv. Han må ikke bli utadvendt og pratsom, men må by på seg selv og sette noen ord på sine ønsker. Taushet er tull i relasjoner, og kan være et kraftig virkemiddel som kan ødelegge nærhet og god kontakt. 

Ta på hverandre hver dag.

Gi hverandre et kompliment hver dag.