1. mar, 2017

KRISER I FORHOLDET

Det er vanlig å oppleve kriser i samlivet, også i langvarige forhold. Verken ferie eller alkohol eller medisiner kan løse samlivsproblemer. Men problemer kan utsettes, f-eks i en ferie, men da dukker de som regel opp igjen, ofte sterkere, fordi skuffelsen over å ikke løse de sist øker.

Per og Kari løste ikke kjærlighetskoden før de kom i krise.

Per innså sitt alkoholproblem, etter flere år,  og da kom motivasjonen for å gjøre noe med det. Per trengte ikke Kari nå, han ville på avvenning på egen hånd. Da våknet Kari som tidligere hadde sett på Per som dum og uselvstendig. Krisen ga Per ny selvtillit.

Ingen av dem ønsket egentlig brudd, de hadde flere år og mye felles sammen. Men det nye nå var at de klarte å erkjenne at de begge var ensomme og skuffet over hverandre. De innså også at de begge hadde flest forventninger til den andre, men færre til seg selv. De klarte å sette ord på det. Alt begynner med å si det høyt!

 

Når et par begynner å forstå  at samlivet har like mye med en selv å gjøre som med partneren, da er det håp for ny vekst.

 

For ingen blir varig elsket, som ikke klarer å elske igjen. Det henger selvsagt sammen med om man vil og klarer å godta både seg selv og partneren - på godt og vondt!  Kommer dere dit, er det mye håp!