5. mai, 2017

ALLE HAR EN PSYKISK HELSE

Vår psykiske helse er like vanlig og viktig som vår fysiske.  Det er de to som er oss! Heldigvis har psykiske vondter og plager fått mer plass og blitt mer akseptert nå enn for bare 10 år siden. For vi kjenner noen i nesten alle familier som sliter med et eller annet. Vi hører ukentlig om politikere og kjendiser også, som åpent betror oss i media om sine psykiske plager, og hva slags hjelp og behandling de får.

Men det er langt igjen, for fortsatt forteller alt for mange av oss hvor flaut og skamfullt det er å å være psykisk syk og utenfor. Det er lettere å brekke beinet og få slag og kreft. Slik tenker i alle fall mange av de som sliter psykisk om dette.

 

Jeg snakker med flere som gruer seg til sommer og uteliv nå fremover, "for da blir min ensomhet og mitt singelliv satt på prøve", sier de.

Det virker som om hele Norge skal på tur og ha det moro, og bare vi ensomme er igjen, sa en dame nylig.

 

Hvordan kan vi hjelpe hverandre tro? For alle har vi jo et ansvar her.  Og vi mennesker henger sammen, så sosiale er vi, mer eller mindre. Og jeg har først og fremst et ansvar selv for å takle mitt eget liv. Sutring er utidig.

 

Kanskje et tips er å bestemme seg for å gjøre noe for andre? Du bestemmer. Å be naboen inn på en kaffe, eller slå av en prat med han/hun du kjenner som aldri hilser..... 

GOD VÅR!