9. jun, 2017

ALLE FORHOLD ER DESSVERRE IKKE LIV LAGA

Jeg tror ikke alle samliv kan repareres. Når de to har vokst langt fra hverandre gjennom lengre tid er det mye som går i stykker litt etter litt. Det beste er selvsagt hvis begge tenker og føler omtrent det samme. Da klarer de ofte å snakke sammen om hvor lite, om noe, som er igjen av de følelsene og verdiene de var enige om da de bestemte seg for å leve sammen. Det er langt verre for par der bare den ene er misfornøyd og snakker om brudd. Det er rett og slett grusomt. Spør de som har opplevd det, de vet hva de snakker om.

I dag ser vi en trend til at foreldreskapet mer enn før binder samlivspartnere sammen. Dyktige og engasjerte foreldre gir ikke så lett opp som før. De holder ofte ut til barna flytter ut. Selv om kjærestefølelsene altså er borte, klarer de å leve sammen, fordi barna binder dem sammen. Det står respekt av slikt.

Det finnes ikke en oppskrift på en god skilsmisse eller samlivsbrudd. Det er det like mange av som vi er mennesker. Bruddet må skade minst mulig, sier mange. Ingen orker tanken på at bruddet skal utløse et menneskelig jordskjelv. Men det gjør det ofte likevel.