3. aug, 2017

VÆR SAMMEN !

Jeg tok en lang pause fra bloggen min i sommer. Men nå er jeg tilbake i hverdagen foran skrivepulten igjen.

Og da begynner jeg ikke med sex- og samlivsproblemer. Men med det positive i livet: hva gjør oss fornøyde og glade i hverdagen?

Jo selvsagt er det fellesskap og nærhet til andre mennesker. Det gjelder for alle, enten jeg er ung eller gammel, singel eller i forhold. Vi mennesker er skrudd sammen slik at vi har det best i fellesskap med hverandre.

 

VG skrev om det i går, at forskere hadde funnet ut hva vi trenger for å bli lykkelige: det er å være i forhold til andre. Det er ingen nyhet for oss som jobber med mennesker i terapirommet. Og de fleste vet at vi er sosiale  vesener som trives best når vi er sammen.  Men fint at klare forskningsresultater viser det:  det eneste som virkelig betyr noe er mitt forhold til andre mennesker!

 

Det er fint å starte opp etter ferien med dette i hodet eller på kjøleskapet som et motto for hverdagslivet mitt fremover.

Det kan hjelpe meg til å velge litt klokere enn tidligere for hva jeg vil bruke tiden min på. For fellesskap kommer ikke uten videre. Jeg må bidra selv og være aktiv for å få kontakt og holde på de, enten det gjelder mine egne hjemme, kolleger, venner og naboer og slektninger.

 

Lykke til med hverdagslivet igjen!