16. nov, 2017

KLINING OG SEX PÅ JULEBORDET

Som familieterapeut har jeg jobbet med sex og samliv i mange år, men det som nå vokser frem har jeg ikke sett før, nemlig en skikkelig oppvåkning og holdningsendring, også hos menn, til seksuell trakassering, utnyttelse  og overgrep.

Jeg jobbet i God Morgen Norge i TV 2 i 7 år, og hørte og skjønte mye av hva som foregikk blant ansatte. Og mye der skilte seg ikke veldig ut fra hva jeg i terapirommet hørte fra andre arbeidsplasser.

Jenter og kvinner har tidligere måttet finne seg i at det er en del av livet at gutter og menn kan kline og utnytte dem, uten å klare å stoppe det som er uønsket. Men så braker det løs nå. Heldigvis, det er på tide!

Nå blir det snart flaut og en oppsigelsesgrunn om du som mann tar deg til rette for å dekke dine sexbehov. Og er det noe som merkes og skravles og sladres om på jobben, så er det dette.

Sex er noe veldig fint og godt, når det er ønsket og villet. Men alt for mange jenter og kvinner har fått livene sine ødelagt av ufrivillig sex.

Jeg møter mange som gruer seg til julebordsesongen som vi nå er midt inne i. Jeg oppfordrer alle til å sette ord på hva de tenker og ønsker om sex på jobbens julebord. Snakk om dette! Og bidra til et godt og ærlig oppgjør og uttrykk om hvilken rolle sex skal ha på ditt julebord.