5. jan, 2018

KJÆRLIGHET ER MYE MER ENN SEX OG SAMLEIE

Det er først og fremst følelsen av å bli godtatt for hvem jeg er, og at jeg får lov å være meg selv. De som stadig prøver å forandre partneren sin til å bli noe annet, bommer.

Tillit er neste stikkord. Hvis kjærester og samlivspartnere ikke stoler på hverandre, har nedturen begynt. Tillit er grunnmuren i et parforhold og samliv. Samme hvor godt dere kliner og ligger sammen, en stund, vil ikke det skape den gode og dype kjærligheten alene. Det må  først og fremst vennskap og fortrolighet til fra en du virkelig stoler på og er trygg på. Derfor er kortvarige sexaffærer dumt å velge for godt voksne og eldre.

Moderne par krangler mest om tid i dagliglivet. Hvem er mest sliten, hvem har overskudd til å handle i dag etter jobb, hvem tar husarbeidet, kjører barn til og fra, og baker til bursdager og loppemarkedet i nabolaget?   Løsningen er like ved: Bli enige om hvilke oppgaver dere har, og vil ha, og fordel dem. Stol på at de blir gjort og ikke følg med som en sint eller bitter sjef.

Nærhet står høyt på ønskelista til dagens par. Jeg lengter etter deg! Har du tid til oss to i kveld? Skal vi gå på tur? Eller på kino i kveld? Ingen sak når man er nyforelsket, mye vanskeligere når man er godt voksen og har tusen oppgaver og forpliktelser i mange retninger. Det er likevel bare dere to som samlivspartnere som kan skape mer nærhet.  Alle klarer det, hvis de vil, og tør å prioritere det!

GODT NYTT KJÆRESTEÅR!