1. okt, 2018

SAVNER KJÆRESTE, MEN TØR IKKE SATSE

Jeg møter mange godt voksne som er todelte når det kommer til parforhold og samliv. Helene er en av dem som har flere forhold bak seg. Hun har sjelden vært sammen med en kjæreste mer enn 2 år av gangen. Da føler hun at spenningen forsvinner og det blir kjedelig. Hun mener hun kjenner kjæresten ut og inn. Hun lurer på hvorfor hun er så utålmodig, og hvordan hun skal holde ut i lengre tid?

Helene vet ikke helt hva hun forbinder med varig kjærlighet. Derfor oppfordrer jeg henne nettopp til å gruble litt over dette.  Hvilke ingredienser vil du ha? Hva forbinder du med varig kjærlighet?  Og er forholdet over når forelskelsen flater ut?

Det er lurt å kjenne etter hva man trenger og ønsker i et forhold som man ønsker skal vare, før man går inn i det. 

Jeg tror for det første Helene tar feil når hun tror hun kjenner en kjæreste ut og inn bare etter 2 år. Vi mennesker forandrer oss hele tiden, selv om ikke alt synes utenpå og med en gang. For det andre tror jeg kanskje Helene har satt seg i førersetet i forholdene hun har hatt, og ikke sluppet kjæresten nok til. Sånt blir det ubalanse av. Den som har behov for styring og kontroll glemmer lett å inkludere og lytte. For etter den første tiden med forelskelse og mye nytt, kommer det rolige hverdagslivet med muligheter for en dypere form for kjærlighet: tilhørighet, vennskap og trygghet og intimitet på begges premisser. Par som varer lengst fremhever denne kjærligheten som den beste!